MojWindows

Sviatok všetkých hráčov z Čiech a Slovenska, Majstrovská Českej republiky v počítačových a mobilných hrách, prebehli 4 až 6. novembra v priestoroch výstaviska Veletrhy Brno ako súčasť festivalu IN-JOY. Celkový počet návštevníkov festivalu IN-JOY, kde majstrovstvá prebiehali, presiahol hranicu 46 tisíc. Vybrané zápasy zo všetkých šiestich titulov boli naživo prenášané cez platformu Twitch.TV a aplikáciu HbbTV, kde ich sledovalo 188 tisíc divákov. Okrem prestížneho titulu majstra Českej republiky sa súťažilo aj o celkovo 229 000 Kč.

img_7416

V počítačových hrách sa ku štandardnej trojici CS:GO, League of Legends a Hearthstone premiérovo pripojila aj moderná FPS strieľačka Overwatch, ktorá vyšla len tento rok. Do jej finále sa prebojovali tímy Inside Games MSI a eSuba.INTEL WHITE. Po hladkých víťazstvách 3:0 si titul majstra odniesol domáci klub eSuba.

Counter-Strike: Global Offensive MČR turnaj síce mal jasných favoritov, no zápasy boli značne vyrovnané. Po heroických výkonoch proti Majestic Lions, eSuba.INTEL a vo finále proti Teamu Universe si 50 000 Kč, putovný pohár a zlaté medaile odniesol tím ROG.eXtatus na čele s reprezentantmi Dev7lom, queztonom a Frozenom.

img_7623

O rovnakú čiastku bojovalo aj osem tímov v League of Legends. Vo finále sa proti sebe postavili rivali z Fraternitas a eSuba.INTEL. Po nádherných troch hrách nakoniec titul obhájil tím Fraternitas. Pre tímového kapitána Petra „Denyk“ Haramacha išlo o obrovský úspech – tretie víťazstvo v rade.

V kartovej hre Hearthstone si finančné výhry za umiestnenie v TOP4 rozdelili hráči hráči Matty, Milan10milan, Mirrari a natureLord, zástupcovia štyroch odlišných tímov. Na stupienok celkového víťaza sa postavil Matyáš „Matty“ Kalužný z klubu Inside Games, ktorý v celkom turnaji neprehral jedinú sériu.

Súčasťou Majstrovstiev boli vôbec poprvýkrát aj mobilné hry, kde sa stretli majstri ČR v tituloch Clash Royale a Vainglory. Zlatú medailu z bojov v Clash Royale si odniesol Šimon „rainny.81“ Masár, ktorý porazil všetkých favoritov. Majstrovstvá ČR vo Vainglory suverénne ovládol tím eSuba.INTEL. Ten si z podujatia odnáša zo všetkých herných titulov najväčší počet prvenstiev.

img_6101

08.11.2016

+