MojWindows

Google so všetkými svojimi službami vrátane Youtube, Gmailu a samotného vyhľadávača v týchto momentoch bojuje s masívnym výpadkom. Preto, ak Vám nefunguje niektorá zo služby prepojená s Googlom, vedzte, že problém nie je na Vašej strane. Prvé hlásenia o nedostupnosti služieb sa začali objavovať približne o 19:30 nášho času.

Výpadok podľa dostupných informácií zasiahol primárne región strednej Európy a časť Severnej Ameriky, ostatné oblasti problémy nehlásia. Momentálne nie je známe, čo presne výpadok spôsobilo, no nakoľko trvá už viac ako hodinu, pravdepodobne nepôjde o úplnú banalitu.

Google Slovensko na otázky používateľov cez profil na sociálnej siete odpovedá len strohým vyjadrením, že služby nemusia byť dostupné a na odstránení problémov sa pracuje.

„Aktuálne nemusia byť naše služby dostupné pre všetkých používateľov, ale na odstránení problému pracujeme a veríme, že čoskoro bude všetko v poriadku. ;)“ 

20:49 – Viacerí používatelia už hlásia normálne fungovanie vyhľadávača aj služby Youtube. Stabilita sa však môže meniť prípad od prípadu.
21:26 – Za situáciu má byť podľa najnovších informácií zodpovedný problém v routovacích protokoloch spoločnosti Google. Viacero poskytovateľov internetového pripojenia v rámci Európy už problém odstránilo ručným zásahom.
21:43 – Google približne o 21:30 cez sociálnu sieť Facebook oznámil, že situácia bola vyriešená. Používateľom, ktorí majú naďalej problémy s prístupom k jeho službám odporúča vymazať cache prehliadača. 

google-fix

google-vypadok
Mapa výpadkov zo sledovača Downdetector
22.11.2016

+