MojWindows

IdeaCentre AiO Y910 je výkonný počítač typu All-in-One, ktorý predstavuje najnovší prírastok v portfóliu spoločnosti Lenovo. Tentokrát nejde o zameranie na kancelárske použitie, ale práve naopak, sústreďuje sa na hráčov hľadajúcich spôsob ako ušetriť miesto na stole. Novinka má 27-palcovú obrazovku s rozlíšením 2560 x 1440 bodov, obnovovacou frekvenciou 144 Hz a odozvou 5 ms. Okolo nej sa nachádzajú úplne minimalistické okraje, čo je na pohľad skutočne atraktívne. V tele počítača sa skrýva procesor Intel Core generácie Skylake, maximálne 32 GB operačnej pamäte a kombinácia 2 TB HDD a 256 GB SSD diskov.

Lenovo Ideacentre AiO Y910

Nakoľko hráči sú nároční aj v oddelení grafického výkonu, Y910 ponúka grafiky od lacnejšej AMD Radeon RX 460 až po nadupanú Nvidia GeForce GTX 1080. Všetky plne pripravené aj na bláznenie vo virtuálnej realite. Po stránke konektorovej výbavy tu nájdeme 1 x HDMI, 1 x VGA, 1 x USB 2.0 a 3 x USB 3.0. Čo sa týka napájania, zdroj je zabudovaný priamo do stojana a tak na stole nenájdete žiaden rozmerný adaptér.

Lenovo Ideacentre AiO Y910

Lenovo sa na tomto all-in-one poriadne predviedlo a jeho zadná strana je odnímateľná, čo umožňuje výmenu komponentov ako operačná pamäť, disk, či grafická karta. To všetko navyše bez nutnosti použiť skrutkovač. Práve skutočnosť, že u väčšiny all-in-one počítačov sa ku komponentom nedá dostať, odrádza mnohých ľudí od kúpi. Lenovo však má v tejto oblasti skúsenosti a tie pretavilo do najnovšieho prírastku. Novinka by sa na trhu mala objaviť okolo októbra. Cena sa má v prípade konfigurácie s grafikou Nvidia GeForce GTX 1070 pohybovať na úrovni 2199€.

Zdroj: Lenovo

18.08.2016

+