MojWindows

Spoločnosť Facebook konečne vydala finálnu verziu svojej oficiálnej aplikácie pre systém Windows 10 Mobile. Tá bola v štádiu beta verzie dostupná približne od polovice júna. Kvôli tomu, že samotný Facebook s vývojom pre Windows 10 zo začiatku akosi otáľal, príležitosti sa prv chopil Microsoft. Neskôr ale Facebook svoje rozhodnutie prehodnotil a pustil sa do vývoja vlastných aplikácií. Ako prvé vydal UWP verzie aplikácií Facebook a Messenger pre počítače, no prisľúbil, že mobilná desiatka bude čoskoro nasledovať. Tento sľub je teraz konečne naplnený v plnom rozsahu.

V obchode Windows Store sú tak momentálne dostupné štyri mobilné aplikácie populárnej sociálnej siete, pričom dve z nich sú označené ako beta verzie. Preto môžeme očakávať, že v blízkej dobe dôjde k odstráneniu tých, ktoré patria Microsoftu. Súčasná situácia totiž môže nejednému používateľovi poriadne zamotať hlavu. Navyše je veľmi nepravdepodobné, že by Microsoft naďalej plánoval pokračovať vo vývoji. Štafetu veľmi schopne prebral priamo Facebook. Do akej miery ale bude aplikácii naďalej venovať svoju pozornosť ešte len uvidíme.

Oficiálna aplikácia Facebook predstavuje port z verzie pre systém iOS a obsahuje tak všetky funkcie, ktoré používatelia očakávajú. V hodnoteniach od používateľov sa ale objavujú názory, že toto prenesenie aplikácie si vyžiadalo daň na jej odozve pri používaní. Prejavovať sa to má hlavne na zariadeniach so slabšou hardvérovou výbavou. Situáciu by mala zlepšiť budúca aktualizácia.

Finálna verzia nahrádza Facebook (beta) a aplikáciu Facebook od Microsoftu. Na túto skutočnosť budete upozornení aj po ich spustení.

FB

22.08.2016

+