MojWindows

To The Castle je arkádovová hra odená do retro kabátu. Obsahuje dva herné režimy so stovkami úrovní, pixelovitú grafiku a jednoduché ovládanie. Nechýba jej ani editor úrovní, ktoré je možné zdieľať s ostatnými hráčmi online. Hlavnou postavou je odvážny rytier Sir Petronius, snažiaci sa zachrániť pixelový svet. Podstatou hry je získať zlatý kľúč a úspešne sa s ním dostať k východu. Počas cesty sa musíte vyhýbať nástrahám vo forme vojakov, príšer a smrtiacich pascí.

To The Castle

Postava sa derie neustále vpred a hráč ovláda to, kedy vyskočí alebo zrýchli pohyb a zaútočí. Pokiaľ narazí na pevný objekt ako napríklad stena otočí sa a pokračuje v opačnom smere. Na zdolanie niektorých úrovní je potrebné dokonalé načasovanie, iné predstavujú bludisko a potrápia orientačné schopnosti. Naprieč jednotlivými úrovňami sú roztratené zlaté mince. Slúžia na nákup rôznych vylepšení, štítov, bonusových životov a podobne. Použitím týchto vecí sa dramaticky zvyšuje šanca na prežitie a zdolanie všetkých nástrah, ktoré číhajú na chrabrého rytiera.

To The Castle

Hra To The Castle nie je zložitá a pre mnohých priaznivcov arkádoviek môže predstavovať výbornú voľbu ako si skrátiť čas počas čakania na úrade, u lekára alebo kdekoľvek inde. Dostupná je bezplatne cez Windows Store pre smartfóny so systémom Windows Phone 8.1 a Windows 10 Mobile.

01.07.2016

+