MojWindows

Google na vývojárskej konferencii Google I/O 2016 predstavil množstvo noviniek, medzi ktorými nechýbal ani podstatne vylepšený hlasový asistent. Má ísť o nástupcu doteraz používaného Google Now a k používateľom dorazí ešte tento rok. Nový asistent by mal rozumieť aj kontextu viet a používateľ tak môžu používať prirodzenejšiu formu komunikácie. Ponuka pracovných pozícii v Microsofte, ukázala, že spoločnosť príliš nezaháľala a taktiež pripravuje svojho asistenta. Dalo by sa povedať, že tak ide o priamu konkurenciu pre novinku od Googlu.

Tím pracujúci na asistentovi s názvom „Bing Concierge Bot“ hľadal posilu, ktorá by sa podieľala na jeho tvorbe. Podľa zverejneného opisu bude pripravovaný asistent schopný pracovať naprieč viacerými komunikačnými platformami ako Skype, Messenger, SMS, WhatsApp a podobne. Novinka od Microsoftu by mala komunikovať v prirodzenom jazyku a automaticky plniť rôzne úlohy v používateľovom mene. Ten napríklad povie „Rezervuj mi na večer stôl u Taliana“, na čo je odpoveďou asistenta „Pre koľko osôb?“.

Nasleduje ešte séria ďalších otázok a odpovedí. Akonáhle asistent získa všetky potrebné informácie je  schopný vytvoriť a potvrdiť požadovanú rezerváciu. Hlavným stavebným kameňom, ktorý to umožňuje je vyhľadávací nástroj Bing. Microsoft odmietol k informáciám poskytnúť akýkoľvek komentár a pracovnú ponuka medzičasom odstránil.

microsoftbingassistant

Zdroj: Zdnet, MSPU

20.05.2016

+