MojWindows

Pre tých, ktorí často používajú touchpad alebo majú problém dlho držať stlačené ľavé tlačidlo na myške pri označovaní textu tu máme tip. Windows v sebe totiž má zabudovanú vlastnosť s názvom ClickLock, ktorá umožní každému kto ju používa len v krátkosti tlačidlo stlačiť a následne označiť množstvo textu. Označenie sa ukončí opätovným stlačením ľavého tlačidla na myške.

Túto vlastnosť nájdeme v paneli s nástrojmi v ponuke Hardware and Sound a následne kliknutím na možnosť Mouse v sekcii Devices and Printers.

hardware

mouse

Následne sa nám otvorí okno s nastaveniami pre myšku. Uistíme sa, že sa nachádzame v záložke pre tlačidlá (Buttons) a v dolnej časti zaškrneme check box s názvom „Turn on ClickLock“.

buttons

Po zaškrtnutí check boxu sa nám napravo sprístupní tlačidlo Settings, na ktoré klikneme a objaví sa nám nové malé okno, kde si každý vie nastaviť ako dlho chce držať stlačené ľavé tlačidlo na myške kým sa aktivuje tento nástroj. My sme si zvolili najkratšie možné. Záleží to ale na každého preferenciách.

short

Ná záver už len potvrdíme našu voľbu kliknutím na tlačidlo OK v nastaveniach nástroja ClickLock a potom opäť klikneme na tlačidlo OK v nastaveniach myšky. Teraz už môžeme, či vo Worde alebo kdekoľvek inde označovať text bez toho, aby sme po celý čas museli držať stlačené ľavé tlačidlo na myške. Tento tip je funkčný vo verziách OS Windows 10, 8.x, 7, Vista a XP.

11.03.2016

+