MojWindows

S nečakaným odchodom HERE aplikácií z platformy Windows a Windows Phone používateľom neostáva nič iné len sa obrátiť na natívnu aplikáciu Mapy. Preto sa Microsoft rozhodol, že táto aplikácia prejde aktualizáciou, ktorá pravdepodobne bude zahŕňať lepšie navigačné rozhranie a dodatočné vyhľadávania popri zvolenej trase. Tím pre Mapy prehovoril aj v súvislosti spätnej väzby, ktorú obdržal od používateľov:

Lepšie navigačné rozhranie bude súčasťou novej aktualizácie. Pod drobnohľadom je taktiež oblasť okolo miesta, po ktorom práve prechádzate. Vyhľadávanie v nej je určite niečo, čo s tímom chceme ešte prebrať. Čo sa týka rýchlostných obmedzení, je potrebné si v nastaveniach zapnúť hlasové upozornenia.

Sľúbené vylepšenia samozrejme najprv zavítajú na Insider buildy a po ich otestovaní ich budú môcť privítať aj normálni používatelia. Windows Mapy určite za posledné mesiace prešli nejakou tou zmenou. Po odchode plnokrvnej navigácie HERE sa však bude konkurencia na trhu dobiehať len veľmi ťažko a Microsoft bude mať čo robiť, aby vyhovel požiadavkám používateľa.

Zdroj: winbeta

16.03.2016

+