MojWindows

Na stránke Indiegogo momentálne prebieha ďalšia zaujímavá kampaň, pomocou ktorej chcú inovátori spolufinancovať masovú produkciu ich prevratného zariadenia NexDock. Má ísť o prenosný 14-palcový monitor so zabudovanou batériou kapacity 10000mAh a Bluetooth klávesnicou. V praxi ide o zariadenie vyzerajúce ako notebook, ktorý je však len prázdnou schránkou, nakoľko neobsahuje žiadne výpočtové komponenty. Ak prebiehajúca kampaň dopadne úspešne, NexDock by sa mal na trhu objaviť v júni tohto roku.

NexDock

Aké využitie by však mohlo mať niečo takéto? Za zlomok ceny skutočného notebooku si zákazník môže napríklad zo svojho smartfónu s podporou funkcie Continuum vytvoriť prenosný počítač na cesty. Funkcia Continuum umožňuje smartfón využívať takmer ako plnohodnotný počítač. Momentálne je na to ale potrebné prepojiť ho pomocou dokovacej stanice Microsoft Display Dock s klávesnicou a monitorom.

Continuum titulka

Tento spôsob môže byť praktický pri použití doma alebo v kancelárii, no čo má používateľ robiť na cestách? Práve toto je jedna z hlavných myšlienok tvorcov prenosného monitoru NexDock.

Okrem vybraných Window 10 Mobile smartfónov je pomocou mini HDMI portu možné pripojiť vreckové počítače ako napríklad Lenovo Ideacentre Stick 300, rôzne tablety, mini počítač Raspberry Pi alebo ho využívať ako druhý prenosný monitor pre svoj notebook. Možností je tak skutočne požehnane a nápad pekný, no stále je tu veľká otázka reálneho využitia. Odhadovaná predajná cena je podľa autorov kampane 149 dolárov.

Zdroj: Indiegogo

17.02.2016

+