MojWindows

Hoci Microsoft v minulosti oznámil, že pri nasadzovaní veľkých softvérových aktualizácií už operátori nebudú mať hlavné slovo, stále musia otestovať a odobriť aktualizáciu zo systému Windows Phone 8.1 na Windows 10 Mobile. Práve distribúcia tejto aktualizácie by podľa informácii mala byť poslednou, ešte pod taktovkou operátorov.

Momentálne všetci majitelia smartfónov so systémom Windows Phone 8.1 netrpezlivo čakajú na jej sprístupnenie.  Microsoft pritom potvrdil, že táto aktualizácia bude sprístupnená začiatkom budúceho roka a nie v decembri, ako pôvodne avizoval, no neposkytol žiadne bližšie informácie, kedy približne by k tomu malo dôjsť.

Čiastočné informácie však prináša austrálska pobočka operátora Vodafone, ktorá na svojej stránke oznámila, že aktualizácia pre vybrané smartfóny Lumia momentálne prechádza aktívnym testovaním.

Lumie vodafone

V momentálnej fáze čaká na finálnu verziu systému, ktorú by podľa uvedeného časového plánu mal Microsoft dodať v polovici januára. To by znamenalo, že pokiaľ všetko prebehne v poriadku, mohlo by sa s  distribúciou začať už začiatkom februára. Vodafone aktualizáciu momentálne testuje na smartfónoch: Lumia 630, Lumia 640 a 640XL, Lumia 730 a Lumia 930. Očakáva sa, že  v nadchádzajúcom období by svoje časové plány týkajúce sa aktualizácie na systém Windows 10 Mobile mali zverejniť aj ďalší operátory. Zariadenia, ktoré však neboli predávané cez mobilných operátorov, by sa aktualizácie mohli  dočkať skôr, no stále chýba oficiálne slovo od Microsoftu.

Zdroj: windowscentral, vodafone

28.12.2015

+