MojWindows

Spoločnostť Microsoft na špeciálnej Windows 10 udalosti predviedol aj nový internetový prehliadač s kódovým názvom Spartan, ktorý má pripomínať populárny prehliadač Google Chrome. Tento významný krok vpred v oblasti internetových prehliadačov pre Microsoft bude určite veľmi priaznivý a konečne sa oslobodí od neprispôsobivého Internet Exploreru.

1 2

Microsoft samozrejme demonštroval najsilnejšiu stránku tohto prehliadaču, ktorou je úprava a následné zdieľanie web stránok svojím priateľom. Pre lepšiu vizuálnu predstavu tejto funkcionality vám ponúkame aj zopár obrázkov, ktoré spomínanú funkciu zobrazujú v praxi. Úprava web stránok veľmi pripomína komentáre a vysvetlivky v Office dokumentoch alebo v Google online dokumentoch, do ktorých majú prístup vybrané osoby.

3 4

Do prehliadača je zakomponovaná aj virtuálna asistentka Cortana, ktorá v prípade potreby napomáha používateľovi na vybraných web stránkach v zobrazení kontaktov, zarezervovaní letenky alebo reštauračného stola. Ak napr. používateľ zadá do vyhľadávania „Delta“ Cortana bude automaticky vedieť, že sa jedná o rezervovanú letenku a používateľovi zobrazí rezerváciu letu pokiaľ nejaká existuje.

6 7

Zatiaľ nie je známe, či Spartan bude predstavovať len ďalšiu verziu Internet Explorer, no osobne si myslím, že Microsoft tento prehliadač pomenuje iným názvom, pretože množstvo používateľov so starým prehliadačom nemá až také dobré skúsenosti a mohol by ich odradiť od jeho používania.

5 8

Zdroj: theverge

21.01.2015

+