MojWindows

Pokiaľ aj vás otravujú nekonečné množstvá rôznych reklám v prehliadači Internet Explorer 11, máme pre vás riešenie v podobe nasledujúceho návodu, ako sa ich zbaviť, pokiaľ disponujete zariadením s operačným systémom Windows 8.1.  Jedná sa o niečo podobné, ako adblock, ktorý si môžete nainštalovať do svojho Chrome alebo Firefox prehliadača. Internet Explorer však nepodporuje žiadne podobné pluginy. Na druhej strane šetrí vašu batériu a má menej bezpečnostných závad.

Spoločnosť Microsoft však tento prehliadač vybavila nástrojom, ktorý v ňom bez akýchkoľvek pluginov dokáže zablokovať internetové reklamy.

Postup

  1. Otvorte si  prehliadač Internet Explorer 11
  2. Potiahnutím palca sprava doľava zobrazte Charms bar
  3. Kliknite na tlačidlo nastavenia (Settings)
  4. Zvoľte súkromie (Privacy)
  5. Kliknite na panel „Add Tracking Protection Lists“

Ad_lists_IE11_block

Po zakliknutí tejto možnosti sa vám zobrazí stránka s názvom Internet Explorer Gallery, na ktorej sa vám ponúka množstvo možností, ako sa zbaviť nepríjemných reklám. Prvé dve z týchto možností v podstate poháňajú známy adblock. Je už na vás, ktoré z nich si zvolíte. Stačí len kliknúť na tlačidlo pridať (Add) pri konkrétnej z nich a prehliadač vám automaticky pridá zvolenú ochranu. Blokovanie reklám si môžete na ľubovoľnej stránke zrušiť jednoduchým presunutím kurzora/palca na panel s úlohami (taskbar) a kliknutím na symbol preškrtnutého kruhu naľavo od url adresy. Následne sa vám zobrazí tento oznam  (viď obrázok nižšie).

Buster_0

Pokiaľ si želáte odblokovať reklamy, stlačíte tlačidlo Unblock content. Nasledujúce video výborne demonštruje postup celého návodu.

Ako som už povedal, rozhodnutie, ktoré reklamy na akých stránkach zablokujete je na vás. Každý je iný a prekážajú mu iné veci. Dúfam, že vám náš dnešný návod pomohol. Vaše postrehy a reakcie radi uvítame v komentároch.

Zdroj: wpcentral

24.08.2014

+