MojWindows

Spoločnosť Microsoft sprístupnila aktualizáciu na Windows Phone 8.1, ktorý prináša množstvo vylepšení. Zlou správou je, že k dispozícií je len cez vývojársky program Developer Preview, takže bežní používatelia si musia na aktualizáciu počkať. Verejná verzia by mala byť sprístupnená niekedy v máji.

Postup

Pred inštaláciou WP 8.1 je potrebné sa zaregistrovať na stránke Windows Phone App Studio pomocou Microsoft účtu. V prípade, že nedisponujete daným učtom, je potrebné ho vytvoriť. Následne je potrebné kliknúť na tlačidlo v pravom hornom rohu – Start New Project. Pokiaľ je tento krok splnený prejdeme na inštaláciu nástroja Preview for Developers, ktorú je možné stiahnuť z Windows Phone Store. Po nainštalovaní nástroja je po jeho spustení potrebné zaškrtnuť kolonku Enable Preview for Developers. Následne prejdeme do ponuky Nastavenia a zvolíme aktualizácie telefónu a skontrolovať aktualizácie. Mobilné zariadenie následne ponúkne aktualizáciu, ktorá pripraví systém na jeho aktualizáciu. Potom už len stačí prejsť do Nastavení a vyhľadať tú správnu aktualizáciu.

Windows_Phone_81_Start_screen

Pri inštalovaní vývojárskej verzie WP 8.1 síce nestratíte svoje údaje v telefóne, stratíte však jeho záruku. Túto verziu totiž neschvaluje ani výrobca, ani mobilný operátor. Keby sa azda objavil nejaký problém je možné stiahnuť továrenskú ROM, ktorá dá mobilné zariadenie do pôvodného stavu. Dbajte však na to, že inštalovanie systému Windows Phone 8.1 robíte na vlastnú päsť a za prípadné poškodenie vášho zariadenia nenesieme žiadnu zodpovednosť.

17.04.2014

+