MojWindows

Reč je o novej Extreme Haswell edícií. Je zameraný špeciálne na herných nadšencov. Kde by teda Intel dostal lepšiu možnosť na jeho predstavenie, než Game Developer’s Conference?  Novinka vo svojej výbave ponúka Core i7 štvrtej generácie, ktorý obsahuje 8 oddelených jadier a 16 threadov. Jednoznačne teda poráža svojho predchodcu so 6 jadrami.

Extreme edition taktiež podporuje najnovší DDR4 pamäťový štandard, ktorý má oveľa väčšiu prenosovú rýchlosť a menšiu spotrebu energie ako DDR3. V dohľadnej dobe sa má predstaviť aj štvrtá generácia “Devil Canyon” chipov pre tých, čo majú radi taktovanie. Pozornosť na seba strhol aj tzv. “Black Brook”. Ide o novinku z radu all-in-one PC. Podľa Intelu budú tieto prenosné počítače tvoriť budúcnosť na počítačovom trhu. V jeho výbave sa dokonca nachádza Realsense 3D kamera a mikrofón, pomocou ktorých môže užívateľ ovládať počítač pomocou hlasu alebo gest.

Nakoniec Intel odhalil Broadwell piatej generácie so 14 nanometrovým procesorom s integrovanou IRIS grafikou. Ich príchod na trh bol však odložený. Toto sa však nedá povedať o procesoroch štvrtej generácie, ktoré majú na trh prísť už v polovici tohto roka.

 Zdroj: engadget

24.03.2014

+