Zhrnutie noviniek a oznámení Xboxu z gamescomu 2019

Divízia Xbox na hernom veľtrhu Gamescom 2019 predstavila nový režim Horde pre Gears 5, oznámila sedem nových hier pre Xbox Game Pass, ukázala dva nové ovládače zo špeciálnej edície a celkovo sa venovala dávke herných noviniek. Teraz zverejnila prehľad, ktorý stručne poukazuje na všetky jej novinky.

Gears 5

Predstavený bol nový režim Horde pre Gears 5, ktorý prináša nové herné prvky a schopnosti postáv. Okrem toho bolo oznámené, že hra je dostupná cez predobjednávky na Steame a do predaja dorazí v ten istý momente naprieč všetkými ohlásenými platformami.

Predstavený bol aj balíček postáv Halo: Reach, ktorý bude dostupný majiteľom Gears 5 Ultimate Edition, ale aj predplatiteľom služby Xbox Game Pass Ultimate.

Xbox Game Pass

Ponuka služby Xbox Game Pass bude rozšírená o sedmičku nových hier. Xbox zdôrazňuje štvoricu „veľkých hier“, ktoré sú už pre predplatiteľov dostupné – Kingdom Come: Deliverance, Devil May Cry 5, Stellaris a Age of Empires: Definitive Edition.

Náš tip
Xbox Game Pass – druhá augustová vlna

Nové gamepady z limitovanej edície

Svoju premiéru na Gamescome 2019 zažili dva nové bezdrôtové gamepady – Night Ops Special Edition a Sport Blue Special Edition. V predaji sa majú objaviť od 17. septembra za ceny približne 50 a 70€. Ako to bude s dostupnosťou pre náš trh, nebolo konkretizované.

Súvisiacie články

X019

Aaron Greenberg z Xboxu oznámil, že X019 sa uskutoční v termíne 14.–16. novembra v hale Copper Box Arena v Londýne a všetkým novinkám sa bude venovať špeciálna edícia relácie Inside Xbox.

Age of Empires II: Definitive Edition

Známa stratégia vychádza v remasterovanej verzii už 14. novembra. Predávať sa bude cez Microsoft Store a Steam za 19,99€, pričom podporované bude aj hranie medzi verziami hry z týchto obchodov. Titul bude zaradený aj do ponuky služby Xbox Game Pass pre PC.

Náš tip
Age of Empires 2: Definitive Edition vychádza 14. novembra

GearsPOP!

Bezplatná realtimová hra pre viacero hráčov z prostredia série Gears of War je od 22. augusta dostupná pre Android, iOS a Windows 10. Podporované bude ukladanie herného postupu a teda ľubovoľný prechod medzi trojicou platforiem.

Náš tip
Dnes vychádza netradičný počin zo série Gears of War – Gears POP!

Nová sezóna a chystaný cross-play pre PUBG

Zástupcovia PUBG Corporation predstavili aktualizáciu pre Season 4 v PUBG, v ktorej nechýbajú rozsiahle vizuálne vylepšenia pôvodných máp, Survivor Pass: Aftermath s viac ako stovkou odmien či nové kooperatívne misie. Season 4 štartuje už 27. augusta.

Zároveň boli oznámené medziplatformové možnosti hry pre konzoly, vďaka čomu sa hráči na Xboxoch budú môcť stretnúť s protihráčmi na konzolách PlayStation 4.

Náš tip
PlayerUnknown’s Battlegrounds dostane konzolový „cross-play“

Ďalšie herné novinky

  • Premiéry sa dočkal Ghost War, intenzívny taktický režim z hry Ghost Recon: Breakpoint, ktorá vychádza 4. októbra.
  • Hra Metro Exodus dostala prvé rozsiahle rozšírenie príbehu The Two Colonels. Druhé prisľúbené a ešte rozsiahlejšie rozšírenie Sam‘s Story má vyjsť začiatkom budúceho roka.
  • Priblížené bolo rozšírenie Shadowkeep pre Destiny 2. Vychádza 1. októbra.
  • Súčasťou prezentácie boli aj herné ukážky z titulov Blair Witch Project, NBA 2K20, The Surge 2 a Greedfall. Všetky sú dostupné na oficiálnom Youtube kanále Xbox.

Ja si ešte dovolím poukázať na novinky z troch ďalších oblastí:

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.