Podiel októbrovej aktualizácie sa medzimesačne takmer zdvojnásobil, na skromných 12%

Najnovšia verzia Windows 10, teda tá s Októbrovou aktualizáciou, sa momentálne nachádza na približne 12,4% počítačov s Windows 10. Aspoň tak to uvádzajú najnovšie štatistiky spoločnosti AdDuplex.

Pred mesiacom to bolo 6,6%, takže počet inštalácií sa síce medzimesačne zdvojnásobil, no napriek tomu je v porovnaní s typickým nástupom nových verzií Windows 10 neobvykle nízky. Má to ale svoje odôvodnenie.

Aktualizáciu sprevádzalo pri jej vydaní viacero problémov, pričom ten najvážnejší spôsoboval, že niekoľko používateľov prišlo o časť svojich dát, na čo Microsoft musel reagovať jej dočasným stiahnutím z obehu.

Po viacerých úpravách bola opätovne sprístupnená až v polovici novembra, no stále sa úzko monitoroval jej stav a uvoľňovaná bola pozvoľna. Širšej distribúcie sa dočkala až v decembri, kedy bola dostupná každému, kto ju manuálne vyhľadal cez sekciu Windows Update. Ani do toho sa ale používatelia príliš nehrnuli.

Súvisiacie články

Po tom, čo sa vyhodnotilo, že aktualizácia sa nachádza v dobrej kondícií a riziko potenciálnych problémov je minimálne, Microsoft od 16. januára spustil automatickú distribúciu. Odvtedy ale ešte zjavne nedošlo k výraznejšiemu šíreniu. Aj tieto faktory, spojené s nedôverou, sa výraznejším spôsobom podpísali na súčasnom počte aktívnych používateľov a pomalšom nástupe novinky.

Štatistiky AdDuplex uvádzajú, že najrozšírenejšia verzia medzi Windows 10 je April 2018 Update s podielom 80,2%. Druhá priečka patrí October 2018 Update s podielom 12,4%, tretiu priečku si uchmatla verzia Fall Creators Update s podielom 4% a štvorku uzatvára Creators Update, ktorá má podiel 1,4%.

Náš tip
Tŕnim posiata cesta za “Októbrovou” aktualizáciou
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.