MojWindows

Rozširovanie najnovšej produkčnej verzie Windows 10, známej aj ako „Októbrová aktualizácia“, je po predošlých problémoch veľmi pomalé. Spôsobené je to okrem iného pozvoľným automatizovaným sprístupňovaním zo strany Microsoftu, jej blokovaním na vybraných zariadeniach i celkovou obozretnosťou zo strany používateľov.

Hoci sa do inovácie na najnovší Windows 10 môže pustiť prakticky každý, podľa aktuálneho prehľadu od analytickej spoločnosti AdDuplex sa novinka šíri až takmer slimačím tempom.

Hoci sa počet inštalácií medzimesačne viac než zdvojnásobil, podľa zverejnenej štatistiky sa stále neprehupol do dvojciferných hodnôt a aktuálne balansuje na pomedzí len 7%. Najrozšírenejšou je predošlá, teda aprílová aktualizácia, ktorú by sme mali nájsť na približne 84% počítačov s Windows 10.

AdDuplex vo svojej správe upozorňuje, že „Októbrová aktualizácia“ je z pohľadu doterajšej histórie aktualizácií pre Windows 10 skutočne unikátna. Zatiaľ čo predošlé verzie sa už mesiac až dva po svojom sprístupnení stretli s raketovým štartom, novinka sa stále plazí bezprecedentne blízko nulovej osy.

Okrem „obľúbenosti“ jednotlivých verzií Windows 10 bol zverejnený aj pohľad na rozdelenie naprieč produktovou rodinou Surface. Tu si môžeme všimnúť, že cenovo orientovaný drobec Surface GO si už dokázal získať značnú priazeň. Medzi najpoužívanejšími produktami s logom Surface kýva zo štvrtej priečky.

31.12.2018
Zdroj: AdDuplex

+