Februárová dávka opravných aktualizácií je dostupná aj pre Windows 10 Mobile

Microsoft aj tento mesiac pokračuje vo vydávaní opravených aktualizácií a bezpečnostných záplat pre počítače so systémom Windows 10, no pozornosti sa aktuálne nevyhli ani smartfóny. Februárová dávka pre Verziu 1709 (Fall Creators Update) je distribuovaná pod označením KB4077675 a po jej inštalácii sa zostava operačného systému posúva na 15254.248.

Čo sa týka jej obsahu, ten má byť až na jednu vec totožný s aktualizáciou KB4074592, ktorá bola vydaná pre počítače a obsahuje opravy veľmi špecifických chýb. Pridanou opravou špeciálne pre smartfóny je odstránenie problémov, kvôli ktorým dotyková obrazovka prestávala reagovať na vstupy.

Obsah aktualizácie KB4074592

  • Opravené špecifické situácie, kedy pri používaní funkcie Enterprise Mode Site List dochádzalo k presmerovaniu do prehliadača Internet Explorer namiesto očakávaného Microsoft Edge.
  • V prehliadači Internet Explorer bolo opravených viacero chýb, ako napríklad problém s vykresľovaním grafických elementov, chybné zadávanie nového riadku po stlačení klávesu Delete, či problém so spúšťaním skriptov.
  • Opravený problém, kedy v prehliadači Microsoft Edge nebolo možné „rolovať“ cez používateľské aplikácie.
  • Opravený problém, kedy pri používaní prehliadača Microsoft Edge nebolo možné prihlásenie do účtov na vybraných stránkach pri používaní prihlasovacích údajov tretej strany.
  • Aktualizované informácie o časových zónach.
  • Opravený problém, kedy v určitých sieťových prostrediach nebolo možné odoslať telemetrické dáta kvôli blokovaniu CRL serverov.
  • Opravený problém s príkazom certutil.exe -MergePfx, ktorý nedokázal spracovať spojený EPF súbor pre viacero V1 certifikátov.
  • Vyriešený problém, kedy sa objekty MMC aplikácií ako sú Služby, Správca pre lokálne politiky alebo Manažment tlače nedokážu spustiť kvôli aktívnej ochrane Windows Defender Application Control.
  • Opravený problém, kedy pri spúšťaní systému s aktivovanou funkciou Unified Write Filter (UWF) mohlo dôjsť k chybe 0xE1, najmä pri používaní USB hubov.
  • Vylepšený výkon procesorov Intel s aktivovanou funkciou Hardware P-States (HWP).
  • Vyriešený problém, kedy sa po prvotnom nastavení systému (OOBE) zobrazovala chybová hláška „Niečo sa nepodarilo“.
  • Obsahom sú aj bezpečnostné aktualizácie pre Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft Windows Search, Windows Kernel, Device Guard, úložisko a súborové systémy a ovládač Common Log File System.

Po inštalácii tejto aktualizácie ale smartfóny nie sú schopné v prehliadači Microsoft Edge zobrazovať PDF. Na vyriešení tohto omylom zavedeného problému sa má aktívne pracovať.

Súvisiacie články

Aktualizácií sa podľa dostupných informácií mali dočkať aj smartfóny so staršími verziami Windows 10 – Anniversary Update a Creators Update.

Ak sa aj napriek nepriaznivej situácii vo vašom vrecku ešte stále nachádza smartfón so systémom Windows 10 Mobile, najnovšiu verziu si nainštalujete tradičnou cestou cez nastavenia.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.