Windows 10 PC build 14267 dostupný pre Insiderov, prináša niekoľko drobných noviniek

Ľudia, ktorí testujú najnovšie verzie operačného systému Windows 10 a sú zaradení do takzvaného okruhu Fast Ringu, si môžu od včera nainštalovať build 14267. Ten prináša niekoľko drobných, ale zato zaujímavých funkcií. Prvou novinkou, ktorá však pre slovenských používateľov nie je atraktívnou, je jednoduchšie vyhľadávanie hudby pomocou asistentky Cortana. Pri jej spustení sa v pravom hornom rohu dialógového okna nachádza ikona hudobných nôt. Po kliknutí na túto ikonu sa spustí funkcia Cortany, ktorá zaznamená aktuálne prehrávanú pieseň a následne vyhľadá interpreta a jej názov.

V prehliadači Microsoft Edge pribudlo niekoľko vylepšení panela s obľúbenými stránkami. Namiesto toho, aby sa zobrazovali celé názvy obľúbených stránok je možné zapnúť iba zobrazovanie ikony stránky. Okrem toho pribudla možnosť cez panel vytvárať zložky, do ktorých sú ukladané obľúbené stránky pre lepšiu prehľadnosť. Do prehliadača pribudla aj možnosť vymazávať údaje o prehliadaní vždy po jeho vypnutí, ako aj možnosť pri každom sťahovaní zobraziť dialógové okno, kde používateľ vyberie, kam sa má súbor uložiť.

Súvisiacie články

Drobných vylepšení sa dočkala aj aplikácia Výmena správ a Skype. Od tohto buildu v aplikácii pribudla ikona, ktorá má uľahčovať posielanie fotografií cez Skype správy.

Okrem týchto noviniek bola vyriešená aj väčšina problémov z predošlého buildu. Funkcia Obnoviť výrobné nastavenia tohto PC už funguje správne. Ďalej sa pri spustení systému už nezobrazuje chybová hláška týkajúca sa knižnice WSClient.dll. Predné kamery Intel RealSense sú opäť správne funkčné, a rovnako tak aj funkcia Windows Hello. Opravený bol aj problém, ktorý spôsoboval, že v nastaveniach systému bola zobrazovaná nesprávna veľkosť pevného disku.

V zozname známych chýb tohto buildu sa nachádza jediná položka. Pokiaľ používate virtualizačnú technológiu Hyper-V a nainštalujete build 14267 pričom máte viacero virtuálnych sieťových adaptérov, môžete v systéme prísť o sieťové pripojenie. Riešením v takomto prípade má byť použitie príkazu „netcfg –d“ v príkazovom riadku. Tým pádom dôjde k odstráneniu všetkých nastavení virtuálnych switchov a sieťové pripojenie sa obnoví. Táto situácia sa však netýka drvivej väčšiny používateľov.

Zdroj: Microsoft

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.