Koncepty s využitím prvkov Fluent Design System ukazujú teoretickú budúcnosť pre Photoshop

Aktualizácia Creators Update zaviedla do operačného systému Windows 10 množstvo vylepšení a nových funkcií, no časť zmien prebehla aj pod povrchom, skrytá pre očami používateľov. Prístup k nim ale majú napríklad tvorcovia aplikácií.

Do tejto kategórie patrí aj prvotná verzia nového dizajnérskeho jazyka Fluent Design System, pomocou ktorého chce Microsoft vytvoriť čisté, moderné a používateľsky priateľské rozhrania samotného systému, ale aj jednotlivých aplikácií. Microsoft si od celého projektu v dlhodobom horizonte sľubuje vznik rozhrania, ktoré bude fungovať naprieč rozdielnymi typmi zariadení, pričom práca s ním bude pôsobiť prirodzene.

Náš tip
Microsoft potvrdil pripravované vizuálne zmeny “Project NEON”, oficiálny názov znie Fluent Design System

Rôzne úpravy už dlhú dobu zavádzajú aj tvorcovia aplikácií tretích strán. Nové textúry, animácie a efekty priehľadnosti, prípadne ich jemné náznaky sú ešte len v ranom štádiu, no to neznamená, že ľudia sa nepúšťajú do prvých návrhov pre populárne aplikácie.

Súvisiacie články
Náš tip
Fall Creators Update prinesie dramatické vylepšenia pre Microsoft Edge | Windows 10

Jeden zo zaujímavých konceptov zverejnil na sociálnej siete Twitter aj návrhár s prezývkou „thmnmlst“.  Konkrétne sa zameral na vizualizáciu budúcnosti vo forme UWP aplikácií Adobe Photoshop a Adobe Creative Cloud, ktorým vytvoril komplexný dizajn.

A hoci ide len o snímky konceptu, v celkovom kontexte dizajnérskeho jazyka Fluent Design System si je možné veľmi ľahké predstaviť, že niečo také by sme v budúcnosti skutočne mohli používať. Koniec koncov, podobné koncepty prezentoval aj samotný Microsoft.

Náš tip
Project NEON – pripravovaná evolúcia rozhrania Windows 10

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.