MojWindows

Aktualizácia Creators Update zaviedla do operačného systému Windows 10 množstvo vylepšení a nových funkcií, no časť zmien prebehla aj pod povrchom, skrytá pre očami používateľov. Prístup k nim ale majú napríklad tvorcovia aplikácií.

Do tejto kategórie patrí aj prvotná verzia nového dizajnérskeho jazyka Fluent Design System, pomocou ktorého chce Microsoft vytvoriť čisté, moderné a používateľsky priateľské rozhrania samotného systému, ale aj jednotlivých aplikácií. Microsoft si od celého projektu v dlhodobom horizonte sľubuje vznik rozhrania, ktoré bude fungovať naprieč rozdielnymi typmi zariadení, pričom práca s ním bude pôsobiť prirodzene.

Náš tip
Microsoft potvrdil pripravované vizuálne zmeny “Project NEON”, oficiálny názov znie Fluent Design System

adobe-cc-launcher

Rôzne úpravy už dlhú dobu zavádzajú aj tvorcovia aplikácií tretích strán. Nové textúry, animácie a efekty priehľadnosti, prípadne ich jemné náznaky sú ešte len v ranom štádiu, no to neznamená, že ľudia sa nepúšťajú do prvých návrhov pre populárne aplikácie.

Náš tip
Fall Creators Update prinesie dramatické vylepšenia pre Microsoft Edge | Windows 10

adobe-cc-concept-surface-studio

Jeden zo zaujímavých konceptov zverejnil na sociálnej siete Twitter aj návrhár s prezývkou „thmnmlst“.  Konkrétne sa zameral na vizualizáciu budúcnosti vo forme UWP aplikácií Adobe Photoshop a Adobe Creative Cloud, ktorým vytvoril komplexný dizajn.

adobe-cc-photoshop-concept-dark

A hoci ide len o snímky konceptu, v celkovom kontexte dizajnérskeho jazyka Fluent Design System si je možné veľmi ľahké predstaviť, že niečo také by sme v budúcnosti skutočne mohli používať. Koniec koncov, podobné koncepty prezentoval aj samotný Microsoft.

Náš tip
Project NEON – pripravovaná evolúcia rozhrania Windows 10

adobe-cc-photoshop-concept-light

05.06.2017

+