Windows 10 na jar: Klasické aplikácie vo virtuálnej realite a nešpecifikovaná herná technológia

Testovacie zostavy Windows 10, sprístupňované členom programu Windows Insider, postupne odhaľujú novinky a vylepšenia, ktoré budú súčasťou veľkej jarnej aktualizácie „April 2019 Update“. V ostatných týždňoch sme sa vďaka tomu dozvedeli aj o ďalších zaujímavých novinkách.

Microsoft v súvislosti so zostavou 18329 avizoval, že platforma pre virtuálnu a rozšírenú realitu Windows Mixed Reality dostane podporu klasických Win32 aplikácií. Tie pre väčšiu prehľadnosť nebudú roztrúsené medzi doteraz ponúkanými UWP aplikáciami.

Namiesto toho ich vo virtuálnom prostredí používateľ nájde v zložke „Classic Apps (Beta)“, odkiaľ ich môže spúšťať. Ako naznačuje už tento názov, zatiaľ ide o rannú implementáciu podpory, čo zdôrazňuje aj oficiálny blog, kde Microsoft upozorňuje, že prítomné môže byť množstvo chýb. Do oficiálneho vydania jarnej aktualizácie ale zostáva ešte dostatok času na ich vyladenie.

Súvisiacie články

Vo Windows 10 prejde úpravou aj sekcia „Hľadať“, ktorá je jednak oddelená od Cortany, no navyše bude pri otvorení vo svojej hornej časti zobrazovať často používané aplikácie.

O niečo novšia zostava 18334 zase odhalila zmeny pripravované v oblasti počítačových hier. Microsoft sa pred časom obrátil na hernú komunitu so žiadosťou o pomoc a vyzerá to tak, že niektoré návrhy ako zlepšiť situáciu začal premieňať na realitu.

Aspoň to naznačuje v príspevku na oficiálnom blogu. Bez akýchkoľvek detailov tu hovorí o akejsi „na mieru vytvorenej technológii pre hranie hier“, ktorú majú Insideri otestovať. Na tento účel im sprístupnil hru State of Decay 2, no vôbec nie je jasné, čo to vlastne majú otestovať a aké výsledky, či zmeny pri hraní sú očakávané. Nateraz ide o záhadu.

Náš tip
Windows 10 na jar: Zrozumiteľné chybové hlásenia a návrhy riešení
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.