Windows 10 na jar: Podpora pre formát RAW, cez bezplatný doplnok

Testovacia zostava 18323 pripravovanej aktualizácie „April 2019 Update“ prezradila okrem „farbičiek“ pre kontextové ponuky panela úloh aj ďalšiu novinku, ktorá mieri do systému Windows 10. Konkrétne ide o vylepšenú podporu pre formát RAW, obľúbený primárne medzi fotografmi.

Napriek všetkému však zjavne nepôjde o štandardnú súčasť systému. Podporu bude potrebné doinštalovať prostredníctvom balíčka RAW Image Extension bezplatne ponúkaného v obchode Microsoft Store. Používatelia, ktorí s obrázkami typu RAW potrebujú pracovať, si ho jednoducho nainštalujú.

Súvisiacie články

Windows 10 potom bude, okrem iného, schopný pri väčšine formátov RAW v Prieskumníkovi zobrazovať náhľady či podrobnosti o súboroch. Obrázky navyše bude možné otvárať aj v aplikácii Fotky, prípadne v iných aplikáciách postavených na frameworku Windows Imaging Component.

Microsoft ale upozorňuje, že balíček Raw Image Extension sa zatiaľ nachádza len v beta verzii. Nepodporuje napríklad RAW formáty .CR3 a .GPR.

Náš tip
Práce na tohtoročnej jesennej aktualizácii pre Windows 10 už vraj odštartovali
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.