Služba Xbox Game Pass má za sebou rok plný úspechov

Služba Xbox Game Pass počas minulého týždňa oslávila prvé výročie svojho spustenia. Microsoft preto pri tejto príležitosti dal do pozornosti niekoľko zaujímavých čísel a informácií, ktoré s týmto „herným Netflixom“ súvisia. Služba sa počas svojho pôsobenia mala osvedčiť ako výborný doplnok herného priemyslu.

Microsoft eviduje oveľa viac aktívnych hráčov hrajúcich všetky hry v ponuke, čo má mimoriadne pozitívny efekt aj pre vydavateľov a vývojárov, a takisto to podporuje predaje hier v katalógu Xbox Game Pass.

Súvisiacie články
  • Služba Xbox Game Pass s viac ako stovkou hier je dostupná v 40 krajinách po celom svete, Slovensko, našťastie, nie je výnimkou.
  • Vzhľadom na odozvu zo strany hráčov, ktorí majú zvýšený záujem hlavne o takzvané AAA hry, bolo rozhodnuté, že všetky tituly vydávané pod záštitou Microsoft Studios budú dostupné v službe okamžite v deň ich celosvetového vydania.
  • Obrovský záujem vyvolala hlavne dvojica Sea of Thieves a State of Decay 2. Obidve počas prvých týždňov dostupnosti presiahli hranicu 2 miliónov hráčov, čomu mala pomôcť aj služba Xbox Game Pass.
  • Zaznamenaná bola aj zvýšená aktivita. Členovia Xbox Game Pass hrajú po registrácii viac hier ako kedykoľvek predtým, a to nielen tých z katalógu Game Pass, ale aj mimo neho.

Ako sa ukázalo, spustenie služby bolo pre konzoly Xbox One rozhodne vynikajúcim krokom. Ponuka sa postupne rozrastá a pribúda aj čoraz viac hier z iniciatívy Xbox Play Anywhere. To znamená, že hrať sa dajú nielen na samotnej konzole Xbox One, ale aj na počítačoch s Windows 10, pričom uložené pozície sa automaticky synchronizujú.

Microsoft uvádza, že počíta s ďalším vylepšovaním služby, aby fanúšikom dokázal ponúknuť to najlepšie, čo len dokáže. Xbox Game Pass je na našom trhu dostupná za mesačný poplatok 9,99€.

Náš tip
Microsoft po dvoch rokoch aktualizoval Xbox 360, nič veľké nečakajte
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.