Mobilné aplikácie Microsoft Office dostávajú dizajnové prvky Fluent Design System

Odkedy Microsoft oficiálne prezentoval nový dizajnový jazyk pre operačný systém Windows 10, v čoraz väčšom počte aplikácií sa začali zobrazovať nové grafické prvky, ktoré doňho spadajú. Nejde síce len o aplikácie priamo z dielne Microsoftu, no práve v týchto sa zmeny objavujú s najväčšou frekvenciou.

Náš tip
Koncepty s využitím prvkov Fluent Design System ukazujú teoretickú budúcnosť pre Photoshop

Najnovšie sa dávky grafických úprav dočkali mobilné aplikácie balíka Office, zatiaľ vo verziách dostupných pre členov programu Windows Insider. Po oficiálnom zverejnení aktualizácie Fall Creators Update ale dorazia aj k bežným používateľom a opäť sa tak dozvedáme o kúsok viac o tom, čo môžeme očakávať. Vylepšené boli konkrétne aplikácie Word, PowerPoint a Excel dostupné pre počítače, kde sa objavili tradičné efekty priehľadnosti a zvýraznenia. Dočkať by sa ale, samozrejme, mali aj verzie pre smartfóny. Otázne je však kedy presne.

Súvisiacie články

Náš tip
Prvky dizajnového jazyka Fluent Design System dorazili už aj na Xbox One

Zdroj: WindowsCentral

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.