Cloudové streamovanie hier od Microsoftu verejnosť okúsi už v októbri

Microsoft s myšlienkou o vytvorení svojej vlastnej služby pre cloudové streamovanie hier na prakticky ľubovoľné zariadenie koketuje už roky. Práce na takejto službe oficiálne potvrdil počas minuloročného veľtrhu E3 2018 a o niekoľko základných informácií sa podelil v októbri minulého roka.

Odvtedy sa v súvislosti so službou „Project xCloud“ do obehu dostalo niekoľko zaujímavých útržkov informácií, či už ide o očakávané požiadavky na internetové pripojenie alebo prebiehajúcu úpravu hier do vhodnej podoby. Vidieť sme mohli dokonca aj krátku demonštráciu. Očakávania sú preto pomerne veľké.

Očakávalo sa, že práve tohtoročný veľtrh E3 2019 prinesie záplavu ďalších detailov, spolu s informáciami o cene a plánovanej dostupnosti. Hoci si Microsoft odpovede na niektoré pálčivé otázky stále necháva pre seba, oznámil, že služba xCloud bude pre verejnosť v rámci predbežného testovacieho prístupu dostupná už v októbri tohto roka.

Pôjde prakticky o prvú veľkú ukážku toho, čo pripravovaná služba vlastne dokáže. Koniec-koncov ide o poriadne ambiciózny projekt, ktorý chce hranie hier dostať z obývačiek kamkoľvek do sveta, a to na počítače, tablety, smartfóny či konzoly. Ako Microsoft uviedol počas E3 2019, v súčasnej podobe sa služba xCloud týka streamovania hier na mobilné zariadenia, teda tablety s smartfóny. Kedy bude rozšírená o podporu ďalších zariadení nie je známe.

Súvisiacie články

Okrem toho, že Microsoft bude xCloud ponúkať ako službu zastrešenú jeho infraštruktúrou a servermi, k dispozícii bude aj možnosť pre vytvorenie vlastného serveru v domácich podmienkach cez funkciu „Console Streaming“. Tá má premeniť každú konzolu Xbox One na malý, bezplatný xCloud server.

Účastníci herného veľtrhu E3 2019 majú jedinečnú možnosť naživo si vyskúšať službu xCloud, takže je možné, že nejaké nové informácie sa ešte objavia.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.