Predplatné Xbox Game Pass pre počítače realitou, ponúkne cez stovku hier

To, o čom sa dlhšiu dobu len šepkalo, sa teraz stáva realitou. Microsoft dnes oznámil, že svoju službu Xbox Game Pass oficiálne rozširuje na počítače so systémom Windows 10. Hráčov v úvode privíta viac než 100 rôznorodých hier z produkcie 75 partnerov. Podrobnosti o tom, o ktoré presne hry pôjde, zatiaľ ale neboli uvedené.

Tieto informácie aj detaily o cenovej politike a reálnej dostupnosti si firma necháva v talóne a podľa zverejneného vyjadrenia ich odhalí až počas svojej prezentácie na hernom veľtrhu E3 2019 začiatkom júna. Propagačné materiály ale hovoria o zapojení popredných vydavateľstiev Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive a SEGA, takže ponuka by mohla byť skutočne lákavá.

Pre pripomenutie, hoci bola služby Xbox Game Pass doteraz určená pre konzoly rodiny Xbox One, vybrané tituly spadajúce do iniciatívy „Play Anywhere“ bolo v rámci predplatného možné hrať aj na počítačoch s Windows 10. Doteraz ale išlo skutočne len o malú hŕstku hier, ktorá sa po rozšírení predplatného na počítače poriadne rozrastie.

Súvisiacie články

Aj v prípade predplatného pre počítače bude platiť, že hry, ktorých produkciu Microsoft zastrešuje cez Xbox Game Studios, budú v ponuke služby dostupné hneď v deň ich celosvetového vydania. Zákazníci si taktiež budú môcť hry, doplnkový obsah a DLC rozšírenia zakúpiť so zľavou na úrovni 10-20%.

Zatiaľ nie je jasné, či bude služba Xbox Game Pass v jednom poplatku zahŕňať katalóg pre konzoly aj počítače, alebo či bude pre každú platformu nutné platiť službu samostatne, prípadne či bude dostupné akési kombinované predplatné so zníženou cenou.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.