Facebook pripravuje novú verziu aplikácie Messenger pre Windows a macOS

Sociálnu sieť Facebook a jej pridružené aplikácie čaká v ráde niekoľkých mesiacov viacero výrazných vylepšení. Okrem celkového redizajnu a dôrazného zamerania na úpravu skupín, bude prakticky od základov prepracovaná aj funkcia Messenger pre komunikáciu medzi používateľmi.

Práve v súvislosti s Messengerom vývojári hlásia prípravu úplne novej verzie aplikácie pre používanie na zariadeniach s operačnými systémami Windows a macOS. Kľúčovými piliermi z ktorých bude vychádzať sú rýchlosť, orientácia na súkromie, jednoduchosť používania a vytvorenie priestoru pre komunikáciu s rodinou a priateľmi. Interne je projekt označovaný ako „LightSpeed“.

Pre Windows 10 sú síce aplikácie Facebook a Messenger už dlhú dobu dostupné prostredníctvom obchodu Microsoft Store, no tie sú pomerne ťažkopádne a ich vývoj prebieha pomaly, nakoľko z pohľadu Facebooku boli jasnou prioritou práve mobilné aplikácie. Túto skutočnosť teraz spoločnosť plánuje zmeniť a nová aplikácia tak bude ponúkať všetky prvky, ktoré používatelia požadujú, čiže prakticky všetko to, na čo sú zvyknutí z verzie pre smartfóny.

Súvisiacie články

Podrobností je zatiaľ málo, no vo všeobecnosti sa pri prepracovaní architektúry spomína veľkosť aplikácie pod 30 MB a rýchlosť jej spustenia za menej než dve sekundy. Z funkcií boli vypichnuté audio hovory, skupinové video či príbehy.

Nová aplikácia „Messenger Desktop“ pre Windows a macOS má byť dostupná ešte v priebehu tohto roka, no detaily, napríklad aj o jej vyhotovení zatiaľ chýbajú. Nie je tak celkom zjavné, či úplne vytlačí súčasnú ponuku v Microsoft Store alebo bude len jej doplnkom použiteľným aj pre staršie systémy ako je napríklad Windows 7.

Náš tip
Facebook so svojimi aplikáciami dáva zbohom „mobilnej desiatke“

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.