Kolekcia Halo pre počítače na spadnutie, blíži sa aj PC Game Pass

Kolekcia štyroch hier zo známeho univerza Halo, Halo: The Master Chief Collection, by už čoskoro mala doraziť aj na počítače. Informuje o tom portál Thurrot, no chystané novinky súvisiace so spomínanou kolekciou naznačuje aj Microsoft.

Venovať sa im bude už zajtra, 12. marca, vo svojej relácii Inside Xbox. Neuvádza však žiadne podrobnosti, preto to spolu nemusí súvisieť a zajtra ohlásené novinky sa môžu týkať výhradne konzolovej verzie, no celkové načasovanie je rozhodne zaujímavé.

Portál Thurrot s odvolaním sa na svoje nekonkretizované zdroje uvádza, že Halo: The Master Chief Collection pre počítače je nielen pripravovaná, no jej vydanie bolo už dokonca niekoľkokrát odložené kvôli potrebe dodatočných úprav. Vychádzať to má zo skutočnosti, že konzolové vydanie sprevádzala záplava problémov, a nakoľko sa vývojári chcú podobnej situácii vyvarovať, radšej všetko v tichosti dotiahnú do dokonalosti.

Portál ďalej kolekciu dáva do súvislosti so službou Xbox Game Pass vo verzii pre počítače, ktorá má byť taktiež pripravená na premiéru. Práve Halo: The Master Chief Collection vraj môže byť jedným z klenotov, ktorý bude po boku kúskov série Age of Empires, lákať PC komunitu k zakúpeniu mesačného predplatného novej služby „PC Game Pass“.

Súvisiacie články

Aktuálne dostupná služba Xbox Game Pass do určitej miery umožňuje hranie hier na počítačoch s Windows 10, no musí ísť o tituly spadajúce do iniciatívy „Play Anywhere“ a ich ponuka je preto veľmi limitovaná. Celé sa to však môže veľmi rýchlo  zmeniť. Microsoft má nielen vybudované potrebné zázemie, no už dlhšiu dobu hovorí o tom, že svoj „herný Netflix“ chce dostať za hranice konzolového sveta.

Problémom má byť marketing. Microsoft má na tento rok naplánovaných niekoľko herných konferencií, na čele s klenotom E3 2019, preto nie je jasné, kedy a kde novú službu predstaví. Navyše s ohľadom na tom, že kolekcia Halo má pre ňu byť veľkým počiatočným ťahúňom, je otázne ako sa s celkovou situáciou vysporiada.

Jednou z možností je oznámenie plánovaného vydania Halo: The Master Chief Collection, no bez konkrétneho termínu, s následným upresnením počas E3 2019, kde bude ohlásená služba „Game Pass“ pre počítače. Keďže v tom jasno nemá ani marketingové oddelenie, čo sa týka termínov tak sa zatiaľ pohybujeme v sférach divokých špekulácií.

Náš tip
Ktoré hry spadajú do iniciatívy Xbox Play Anywhere? | Február 2019
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.