Windows 10 na jar: Rozdelenie Hľadania a Cortany, spoľahlivejšia ponuka Štart

O tom, že Microsoft plánuje, respektíve zvažuje možnosť Cortanu vo Windows 10 oddeliť z doterajšej pozície v sekcii Hľadanie sa povrávalo už dlhú dobu. Až tento rok to ale nabralo reálne kontúry a zmena skutočne prebehne už v najbližšej veľkej aktualizácii „19H1“.

To, že doterajšiemu úzkemu prepojeniu Hľadania a Cortany je koniec, potvrdil priamo Microsoft v súvislosti s najnovšou testovacou zostavou 18317, kde sa zmena už prejavila.

Obidve súčasti budú po novom fungovať úplne nezávisle na sebe, čo sa má pozitívne prejaviť aj na ich schopnosti lepšie spĺňať požiadavky a očakávania používateľov. Zároveň to má umožniť rýchlejšie a efektívnejšie pridávanie nových možností pre každú z predmetných funkcionalít.

Pre našincov samozrejme nejde o žiadnu veľkú zmenu, ktorá by sa ich dotkla, Cortana u nás oficiálne nie je podporovaná. Napriek tomu ide o pomerne zaujímavý stupienok vo vývoji Windows 10.

Súvisiacie články

Aktualizácia známa pod kódovým označením „19H1“ by mala k bežným používateľom podľa aktuálnych plánov doraziť v apríli 2019. Okrem vyššie spomínanej zmeny by mala v systémových nastaveniach zjednodušiť sekciu Windows Insider Program, rozšíriť správu systémového písma o nové možnosti a zlepšiť spoľahlivosť sekcie Štart zavedením samostatného systémového procesu StartMenuExperienceHost.exe.

Náš tip
Windows 10 na jar: Prihlásenie mobilom aj odklad aktualizácií v edícii Home
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.