Systémové prostredie nestačí, Dell Mobile Connect sa vydá do virtuálnej reality

Dell počas prezentácie na tohtoročnom veľtrhu CES 2019 prezentoval množstvo nového hardvéru, no určitý čas venoval aj svojej aplikácii Dell Mobile Connect, ktorá slúži na efektívne a bezproblémové prepojenie smartfónu s vybranými notebookmi Dell. V podstate ide o ekvivalent aplikácie „Váš telefón“, vytvorený pre užšiu skupinu používateľov – zákazníkov Dellu.

Firma na tomto riešení pracuje už dlhú dobu, v rade niekoľkých rokov, preto má v zálohe už niekoľko dodatočných vylepšení a „veľkých plánov“ ako aplikáciu posunúť o stupienok vyššie. Ako informoval portál WindowsCentral, časť týchto plánov teraz bolo ukázaných v predprodukčnej verzii.

V podstate sa týkajú toho, ako zvýšiť produktivitu, no úplne iným spôsobom, než by sme očakávali. Dell sa jednoducho rozhodol vybrať smerom k virtuálnej realite.

Základnou myšlienkou je približne to, smartfóny prepojiť aj s headsetmi pre virtuálnu realitu, vo Windows 10, aby ste boli nepretržite informovaní o tom čo sa deje v reálnom svete, zatiaľ čo sa momentálne oddávate radostiam virtuálnej reality.

Súvisiacie články

To znamená, že s upozorneniami, správami a prichádzajúcimi hovormi budete oboznámení priamo v prostredí virtuálnej reality, pričom vybaviť ich budete môcť bez toho, aby ste si museli z hlavy skladať headset.

Zdroj: WindowsCentral.com

Fungovať bude aj zrkadlenie kompletného rozhrania smartfónu do virtuálnej reality. Pristupovať tak môžete s reálnym aplikáciám, ktoré máte v telefóne. Napríklad v momente, kedy sa v hre zaseknete a neviete čo ďalej, vytiahnete virtuálnu reprezentáciu svojho prepojeného smartfónu a otvoríte si video s návodom alebo si prepínate hudbu v Spotify a tak ďalej. Dell zatiaľ neprezradil, kedy presne bude dostupná nová verzia aplikácie Dell Mobile Connect.

Zdroj: WindowsCentral.com

Momentálne sa veľmi ťažko hodnotí, akú reálnu pridanú hodnotu niečo takéto prinesie bežnému používateľovi, no zatiaľ sú dostupné len strohé informácie o celom prepojení.

V trochu štandardnejšom duchu sa nesie ďalšia avizovaná novinka. Konkrétne ide o pridanie možnosti pre plynulé presúvanie súborov medzi počítačom a smartfónom pomocou takzvanej metódy „ťahaj a pusť“ – myšou uchopíte požadované súbory a potiahnete ich z jedného zariadenia do druhého. Podporované je to v prípade smartfónov so systémom Android.

Náš tip
Dell Mobile Connect – prepojte Windows 10 so svojim smartfónom
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.