Webový OneDrive v januári čakajú veľké zmeny

Okrem aplikácie Môj Office sa do redizajnu Microsoft pustil aj v prípade webového rozhrania úložiska OneDrive. Na oficiálnom blogu informoval o plánovanom využití ďalších prvkov zo svojho dizajnového jazyka Fluent Design, aby vizuálnu podobu OneDrive zosúladil so svojimi zvyšnými produktami.

Nepôjde však len o úpravu dizajnu. Služba sa dočká aj nových funkcií, ktoré by mali používateľom trochu uľahčiť život a ušetriť čas.

Jednou z nich je sekcia s odporúčanými súbormi, kde sa zobrazuje výber zostavený na základe toho „ako pracujete a spolupracujete s ostatnými ľuďmi“. Súčasne sa tu budú zobrazovať dôležité súbory, aby nič podstatné neušlo vašej pozornosti.

Pridané bude aj zobrazovanie dodatočných informácií o jednotlivých súboroch. Napríklad sa dozviete to, približne ako dlho by vám trvalo prečítať vybraný textový dokument.

Súvisiacie články

Pribudnúť má aj sekcia „Recent View“ so súbormi, ku ktorým sa pristupovalo nedávno. To, či sa so súbormi nejakým spôsobom nedávno narábalo budú indikovať nové ikony. Z nich by už na prvý pohľad malo byť jasné, či došlo k úprave obsahu alebo pridaniu komentárov či spomenutí (@mentions).

Vo webovom rozhraní budú navyše podporované aj zdieľané knižnice, kedy používatelia medzi sebou môžu zdieľať celé zoskupenia súborov.

Nová podoba OneDrive bude nasadená počas nadchádzajúcich týždňov, bližšie sa spomína január 2019.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.