Windows 10 mal proti vôli používateľov sťahovať najnovšiu verziu. Microsoft sa bráni

Microsoft mal v uplynulých dňoch zariadeniam s Windows 10 automaticky ponúknuť najnovšiu aktualizáciu April 2018 Update, a to napriek tomu, že používatelia explicitne nastavili jej odloženie.

Vo Windows 10 edíciách Pro a Enterprise je aktuálne možné všetky aktualizácie odložiť o 7 dní, prípadne až o 365 dní pokiaľ ide o aktualizácie s novými funkciami, kam April 2018 Update rozhodne spadá.

Portál The Inquirer, ktorý na tému upozornil, tvrdí, že systém, napriek všetkému, tieto nastavenia ignoroval a proti vôli používateľa sa pustil do sťahovania novej aktualizácie. Neuvádza však žiadne ďalšie podrobnosti, a tak nie je známe koľko zariadení malo byť dotknutých, prípadne priamo aktualizovaných.

Na to, že inštalácia aktualizácie April 2018 Update je napriek blokovaniu ponúkaná na zariadeniach s Windows 10 Pro upozornil s odvolaním na dôveryhodné zdroje aj portál AskWoody.

Súvisiacie články

Podobná situácia sa pritom odohrala aj nedávno v prípade aktualizácie Fall Creators Update. Microsoft vtedy priznal, že spôsobená bola chybou na jeho strane.

Tentokrát sa ale bráni a podľa zástupcov spoločnosti bolo sťahovanie aktualizácie spôsobené nesprávnou konfiguráciou skupinovej politiky na strane používateľov a navyše sa to týka len Windows 10 v edícii Enterprise. Tomuto tvrdeniu zodpovedajú aj informácie od používateľov na komunitných fórach Microsoft Tech CommunityReddit.

Náš tip
Ako odložiť inštaláciu aktualizácie Windows 10 April 2018 Update
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.