[Doplnené] Rýchlejšie a pohodlnejšie párovanie Bluetooth zariadení dorazí už čoskoro

Ešte koncom minulého roka sa do obehu dostali informácie o tom, že v operačnom systéme Windows 10 pribudne podstatne rýchlejšie a jednoduchšie pripájanie zariadení cez Bluetooth. Novinka sa mala podľa prvotných informácií objaviť pod názvom „Quick Pair“ už s príchodom aktualizácie „Redstone 4“, momentálne označovanej aj ako „Spring Creators Update“.

V princípe to má fungovať tak, že pokiaľ sa v blízkosti počítača nachádza podporované zariadenie, systém automaticky zobrazí upozornenie a používateľovi pre „spárovanie“ stačí len kliknúť na tlačidlo „Connect“ zobrazené práve v spomínanom upozornení. Používatelia už viac nebudú musieť prechádzať do systémových nastavení, kde v sekcii „Zariadenia Bluetooth a iné zariadenia“ pripájanie prebieha dnes.

Funkcia je pre verejnosť na vyskúšanie dostupná v aktuálnej testovacej zostave s označením 17093, no zatiaľ je jediným podporovaným zariadením myška Surface Precision Mouse.

Súvisiacie články

Microsoft ale avizuje, že úzko spolupracuje s rôznymi hardvérovými partnermi, vrátane firmy Logitech, na tom, aby sa nový spôsob pripájania stal z dlhodobého hľadiska štandardom bežne dostupným naprieč širokou škálou príslušenstva.

Doplnené 1.3.2018

Používateľ s prezývkou WalkingCat, ktorý je známy tým, že podrobne sleduje všetky informácie z prostredia Microsoftu, prostredníctvom sociálnej siete Twitter upozornil na možné meno tejto funkcie.

Tá by vo finálnej verzii aktualizácie „Redstone 4“ mala byť označovaná ako „Swift Pair“.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.