Chrome na novinky upozorní priamo cez Centrum Akcií, funkcia bola pridaná do Chrome Canary

Tak ako naznačovali nedávne informácie od vývojárov pracujúcich na projekte Chromium, prehliadač Google Chrome skutočne dostane podporu natívnych upozornení pre všetky systémy, kde je to podporované. V prípade Windows 10 sa teda upozornenia budú zobrazovať priamo v Centre akcií.

Viacero webov v dnešnej dobe používa zobrazovanie upozornení, pomocou ktorých svojich čitateľov informuje o pridaní nového obsahu. Tie budú vďaka novinke zobrazované rovnakým spôsobom, ako keby išlo o upozornenie od niektorej z aplikácií. Upozornenie vybehne v pravom dolnom rohu a následne je presunuté do Centra akcií, kde používateľ nájde chronologicky zoradené všetky potrebné informácie.

Súvisiacie články

Novinka sa už objavila vo verzii Chrome Canary, ktorá je určená vývojárom, a zatiaľ je potrebná jej ručná aktivácia pomocou experimentálneho príznaku chrome://flags/#enable-native-notifications. Predpokladá sa však, že k bežným používateľom dorazí čoskoro v niektorej z najbližších stabilných verzií prehliadača. Vývojári ale o  plánoch ani konkrétnom termíne zatiaľ neinformovali.

Náš tip
Chrome dostáva gesto „pull-to-refresh“ pre dotykové zariadenia s Windows 10
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.