Windows 10 je používaný na viac ako 50 miliónoch firemných počítačov, čoskoro má nastať ďalší rast

Ešte začiatkom mesiaca, počas vývojárskej konferencie Build 2017, Microsoft informoval, že celkový počet aktívnych zariadení využívajúcich operačný systém Windows 10 už prekonal pol miliardovú hranicu.  Teraz tieto informácie konkretizoval z pohľadu používania Windows 10 vo firmách.

Vo svojom inštruktážnom videu o získavaní podrobných informácií týkajúcich sa podpory konkrétnych aplikácií pre Windows 10 uvádza, že predmetný operačný systém je používaný na 50 miliónoch firemných počítačov. Z celkového počtu teda podiel na firemnom trhu predstavuje vcelku malé percento, niekde na úrovni 10%.

Microsoft s Windows 10 pôvodne plánoval do roku 2018 prekonať hranicu 1 miliardy aktívnych zariadení, no tento plán bol neskôr z dôvodu pomalšieho rastu používateľov upravený. Momentálne sa spoločnosť nachádza niekde tesne za polovicou svojho cieľa, pričom je jasné, že do konca roka by ho nedokázala naplniť.

Najrozšírenejším operačným systémom naďalej zostáva Windows 7, ktorý sa stále nachádza v štádiu takzvanej rozšírenej podpory. Tá bude trvať ešte do januára 2020. Predpokladá sa, že po uplynutí tohto termínu dôjde k ďalšiemu dramatickému rastu trhového podielu Windows 10, a to práve zo strany firiem, ktoré svoju infraštruktúru začnú migrovať kvôli zachovaniu technickej podpory a celkovej bezpečnosti.

Analytická firma Gartner ale najnovšiemu operačnému systému od Microsoft vo firemnom sektore predpovedá omnoho lepšiu budúcnosť. Podľa jej predpokladov má s prechodom na Windows 10 ešte pred koncom tohto roka začať až 85% firiem.

Súvisiacie články

Medzi dôvodmi prečo firmy zvažujú prechod na Windows 10 sa navyše na vysokých priečkach nachádzajú veci ako integrácie pre prácu s cloudovými službami, možnosť používať UWP aplikácie, či dokonca lepší používateľský zážitok pri práci na zariadeniach s dotykovou obrazovkou.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.