HP Elite X2 1012 G2 – vynovený hybrid určený primárne pre biznis

Len pred pár dňami spoločnosť HP na trh oficiálne uviedla svoj nový konvertibilný prírastok HP Elite x2 1012 G2. Ide už o druhú generáciu tohto zariadenia určeného primárne pre segment biznisu. Nasvedčuje tomu aj certifikácia pre Skype for Business a technológia na potláčanie ruchu v pozadí HP Noise Cancellation Software.

Ako sa pri podobných vylepšeniach dá očakávať, novší model prichádza s výkonnejšími procesormi, kvalitnejšou obrazovkou a dokonca aj so zvýšenou odolnosťou. Telo zariadenia je z hliníku, čo sa stará o nízku hmotnosť, no stále ponúka aj potrebnú odolnosť aj pri náročnej práci na cestách. Hrúbka zariadenia s pripojenou klávesnicou je skromných 1,46 cm, pričom váha dosahuje 1,33 kg.

Odpojiteľný dotykový displej s 12,3-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 2736 × 1824 pixelov je chránený odolným sklom Gorilla Glass 4. Vo svojom tele navyše obsahuje polohovateľný stojan s rozsahom 150-stupňov. Klávesnica HP Collaboration Keyboard ponúka zdvih kláves 1,5 mm, podsvietenie a špeciálne klávesy pre rôzne úkony ako napríklad ovládanie hovorov cez Skype, prístup ku kalendáru, či ovládanie prezentácie. Nechýba jej ani miesto na ukladanie dotykového pera Active Pen.

Model HP Elite x2 1012 G2 je vybavený siedmou generáciou procesorov Intel Core „Kaby Lake“ od i3 až po i7, v závislosti od konkrétnej konfigurácie a 16 GB operačnej pamäte. Pri dátovom úložisku je dostupných viacero možností od 128 GB až po 1 TB, pričom vždy ide o SSD disk.

Súvisiacie články

HP Elite x2 1012 G2 používateľov láka na atraktívnu výdrž 47 Wh batérie, ktorá má dosahovať až 10 hodín. Pre dosiahnutie 50% kapacity má vďaka technológii HP Fast Charge pritom postačovať už 30 minútové nabíjanie. Tešiť sa možno aj na kvalitné zvukové podanie, keďže zariadenie disponuje stereo reproduktormi od firmy Bang & Olufsen.

Čo sa týka konektorov, nájdeme tu jednak USB-C, ako aj klasický USB 3.0. Tie ďalej doprevádza čítačka microSD kariet, slot na SIM karty s podporou 4G LTE, predná webkamera s rozlíšením 5 Mpx a podporou pre prihlasovanie pomocou funkcie Windows Hello, ako aj zadná webkamera s rozlíšením 8 Mpx s LED bleskom. Nechýba ani kombinovaný audio jack pre pripojenie slúchadiel, či externého mikrofónu.

HP k svojej novinke ponúka aj širokú škálu príslušenstva od rôznych typov klávesníc, cez adaptéry, tašky na prenášanie, až po dokovaciu stanicu. Cena samotného zariadenia má začínať na úrovni 1100€, dostupné by malo byť na od júla.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.