MojWindows

Len pred pár dňami spoločnosť HP na trh oficiálne uviedla svoj nový konvertibilný prírastok HP Elite x2 1012 G2. Ide už o druhú generáciu tohto zariadenia určeného primárne pre segment biznisu. Nasvedčuje tomu aj certifikácia pre Skype for Business a technológia na potláčanie ruchu v pozadí HP Noise Cancellation Software.

Ako sa pri podobných vylepšeniach dá očakávať, novší model prichádza s výkonnejšími procesormi, kvalitnejšou obrazovkou a dokonca aj so zvýšenou odolnosťou. Telo zariadenia je z hliníku, čo sa stará o nízku hmotnosť, no stále ponúka aj potrebnú odolnosť aj pri náročnej práci na cestách. Hrúbka zariadenia s pripojenou klávesnicou je skromných 1,46 cm, pričom váha dosahuje 1,33 kg.

HP_Elite_x2_Tablet_Stylus_Wallpaper

Odpojiteľný dotykový displej s 12,3-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 2736 × 1824 pixelov je chránený odolným sklom Gorilla Glass 4. Vo svojom tele navyše obsahuje polohovateľný stojan s rozsahom 150-stupňov. Klávesnica HP Collaboration Keyboard ponúka zdvih kláves 1,5 mm, podsvietenie a špeciálne klávesy pre rôzne úkony ako napríklad ovládanie hovorov cez Skype, prístup ku kalendáru, či ovládanie prezentácie. Nechýba jej ani miesto na ukladanie dotykového pera Active Pen.

HP_Elite_x2 6

Model HP Elite x2 1012 G2 je vybavený siedmou generáciou procesorov Intel Core „Kaby Lake“ od i3 až po i7, v závislosti od konkrétnej konfigurácie a 16 GB operačnej pamäte. Pri dátovom úložisku je dostupných viacero možností od 128 GB až po 1 TB, pričom vždy ide o SSD disk.

HP_Elite_x2_Serviceability_Image

HP Elite x2 1012 G2 používateľov láka na atraktívnu výdrž 47 Wh batérie, ktorá má dosahovať až 10 hodín. Pre dosiahnutie 50% kapacity má vďaka technológii HP Fast Charge pritom postačovať už 30 minútové nabíjanie. Tešiť sa možno aj na kvalitné zvukové podanie, keďže zariadenie disponuje stereo reproduktormi od firmy Bang & Olufsen.

HP Elite x2

Čo sa týka konektorov, nájdeme tu jednak USB-C, ako aj klasický USB 3.0. Tie ďalej doprevádza čítačka microSD kariet, slot na SIM karty s podporou 4G LTE, predná webkamera s rozlíšením 5 Mpx a podporou pre prihlasovanie pomocou funkcie Windows Hello, ako aj zadná webkamera s rozlíšením 8 Mpx s LED bleskom. Nechýba ani kombinovaný audio jack pre pripojenie slúchadiel, či externého mikrofónu.

HP Elite x2 2

HP k svojej novinke ponúka aj širokú škálu príslušenstva od rôznych typov klávesníc, cez adaptéry, tašky na prenášanie, až po dokovaciu stanicu. Cena samotného zariadenia má začínať na úrovni 1100€, dostupné by malo byť na od júla.

17.05.2017

+