Microsoft chce vyhľadávanie cez Cortanu vylepšiť pomocou rozšíreného rozhrania

Digitálna asistentka Cortana bola jedným z veľkých lákadiel operačného systému Windows 10. Bohužiaľ je oficiálne dostupná len vo vybraných jazykoch a regiónoch, kam Slovensko nepatrí. Napriek tomu sa aj u nás nájdu používatelia, ktorí si ju aktivujú prepnutím regiónu a následne využívajú niektoré jej možnosti. Napríklad pomocou rozhrania v ponuke Štart vyhľadávajú na internete rôzne informácie.

Tento proces je síce pohodlný, no stále pôsobí nešikovne, keďže pre väčšinu podrobných výsledkov je v konečnom dôsledku aj tak potrebné otvoriť webový prehliadač. Z tohto pohľadu je tak často lepšie otvoriť rovno prehliadač a potrebné informácie vyhľadávať priamo tam. No podľa informácií od členov programu Windows Insider je tomuto nedostatku Microsoft na stope.

Vyriešiť to chce pomerne jednoduchou úpravou rozhrania ponuky Štart, kedy by pri vyhľadávaní informácií na internete došlo k zobrazeniu dodatočného bočného panela, do ktorého by sa v prípade potreby otvorili podrobné informácie z prehliadača Microsoft Edge. Všetko by to pritom prebiehalo úplne prirodzene, priamo v  ponuke Štart.

Súvisiacie články

Používateľ si tak môže prezerať detailnejšie informácie o počasí, kurzoch, pesničkách a podobne, bez toho aby sa mu musel naplno otvoriť webový prehliadač. Zo zverejnených snímok to navyše vyzerá tak, že v rozšírenom rozhraní budú dostupné aj ďalšie možnosti vyhľadávača Bing, ktoré umožnia vyhľadávanie špecifikovať na videá, obrázky, mapy, či správy.

Nové rozhranie momentálne prechádza testovaním u vybranej skupiny ľudí zapojených do programu Windows Insider. Informácie o tom, kedy bude novinka dostupná pre bežných používateľov nie sú známe.

Zdroj: Neowin

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.