Microsoft Edge je ďalším prehliadačom, ktorý začne odstavovať Flash

Microsoft Edge je ďalším prehliadačom, ktorý začne  tlačiť do úzadia dnes už nie príliš vítaný Flash. Oznámil to Microsoft prostredníctvom svojho oficiálneho blogu. V budúcich verziách bude prehliadač všade tam, kde je to možné spúšťať výhradne obsah HTML5, zatiaľ čo Flash bude štandardne blokovať. Používateľom však zobrazí upozornenie na prítomnosť obsahu pre Flash a umožní im rozhodnúť sa, či ho chcú zobraziť alebo nie.

Niekoľkým najpopulárnejším stránkam Microsoft udelí výnimku a obsah pre Flash na nich nebude natívne blokovať. Podrobnosti, o tom, ktoré stránky a v akom rozsahu výnimku dostanú zatiaľ neboli upresnené. Podobný prístup pritom zvolil aj Google so svojim prehliadačom Chrome, ten však výnimku udelil len na dobu v trvaní jedného roka. Počet výnimiek v prehliadači Edge sa má s postupom času znižovať, až kým používatelia nezískajú úplnú kontrolu nad tým, kedy sa bude Flash spúšťať a kedy nie.

Súvisiacie články

Nová verzia prehliadača bude čoskoro sprístupnená v testovacích zostaveniach Windows 10. K bežným používateľom potom dorazí ako súčasť aktualizácie Creators Update začiatkom budúceho roka.

Zdroj: Microsoft

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.