Microsoft aplikáciu Skicár pripravuje pre 21. storočie

Skicár, jednoduchý grafický editor, je súčasťou operačného systému Windows už od nepamäti. Doteraz mu Microsoft nevenoval prílišnú pozornosť, no táto situácia by sa mala už čoskoro zmeniť. V obchode sa totiž objavila moderná, úplne prepracovaná verzia tejto aplikácie navrhnutá s ohľadom na Windows 10. Aplikácia bude prirodzene obsahovať všetky základné nástroje a funkcie, ktoré ju sprevádzajú už roky, no pribudnú aj moderné novinky ako napríklad podpora pre 3D objekty. Už teraz sa niektorým používateľom podarilo získať prístup k ranej verzii, a tak sa objavujú aj prvé reakcie a skúsenosti s touto univerzálnou aplikáciou pre Windows 10.

Moderný Skicár má bežať veľmi svižne, pričom obsahuje kvalitne spracované animácie. Vylepšená je aj podpora pre dotykové ovládanie, či už s použitím dotykového pera alebo prstov. Aplikácia obsahuje všetky základné nástroje pre úpravu obrázkov ako orezávanie, vkladanie textu, či sady virtuálnych štetcov a ceruziek. Nechýba ani zástup predpripravených 2D a 3D objektov, z ktorých si používateľ môže vybrať. Stále však ide o jednoduchý nástroj pre vykonávanie tých najzákladnejších úprav. Práve to ale má byť aj naďalej cieľom – poskytovať jednoduchý editor s intuitívnym používaním.

Okrem prvotných informácií z používania boli zverejnené aj viaceré videá, ktoré zachytávajú novú verziu aplikácie. V jednom demonštračnom videu môžeme vidieť, ako jednoducho sa dajú vytvárať 3D objekty, ktoré je potom možné ďalej upravovať. Vývojári zmenili nástroje ako štetce a fixky tak, aby ich bolo možné používať priamo na spomínaných 3D objektoch.

Súvisiacie články

Informácie o tom, že Microsoft sa rozhodol pracovať na novej verzii Skicáru sa objavili ešte v máji, kedy sa na verejnosť dostali screenshoty zachytávajúce niektorú z raných verzií aplikácie. Nové video ale jasne ukazuje, koľko práce odvtedy vývojári stihli spraviť.

Načasovanie zverejnenia videí je veľmi zaujímavé, nakoľko k tomu došlo len pár hodín po oficiálnom ohlásení veľkej akcie v New Yorku, ktorá prebehne na konci októbra. Podľa viacerých zdrojov bude modernizovaná aplikácia predstavená práve tam, spolu s All-in-One zariadením orientovaným na umelcov. Či to bude skutočne tak sa dozvieme už zanedlho.

Zdroj: TheVerge

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.