Microsoft nadviazal spoluprácu so Samsungom, ukázali prepojenie Cortany a domácich spotrebičov

Počas technologickej konferencie CES 2016, Microsoft v spolupráci so Samsungom demonštroval niekoľko scenárov prepojenia IoT (Internet of Things) zariadení s počítačom vybaveným systémom Windowsom 10. Demonštrácie sa chopil Bryan Roper, ktorého si môžeme pamätať z prezentácie funkcie Continuum počas akcie Windows 10 Devices. Priamo na pódiu ukázal niekoľko praktických môžností prepojenia digitálnej asistentky Cortany a inteligentých spotrebičov v domácnosti. Položil jej sériu otázok týkajúcich sa práčky, chladničky alebo televízie.

V jednom z príkladov sa Cortany spýtal, či je práčka momentálne používaná. Tá následne odpovedala, že práčka používaná je a zostávajúci čas aktuálneho pracieho cyklu je 30 minút. Roper poznamenal, že pomocou Cortany si môže rovno nastaviť notifikáciu, ktorá ho upozorní na dokončenie tohto cyklu.

Ďalšia z otázok mierila na prehľad využitia kapacity práčky pre konkrétnych členov domácnosti, na čo mu Cortana zobrazila prehľadný graf, ktorý podrobne zobrazoval efektivitu prania pre každého člena domácnosti.

Súvisiacie články

Cortana dokonca bola schopná zobraziť, ktoré spotrebiče sú používané keď je jeden z členov domácnosti sám doma, ako aj sledovať obsah chladničky. Pre získavanie takýchto údajov bude samozrejme potrebná veľká integrácia medzi systémom Windows 10 a ostatnými IoT zariadeniami s množstvom senzorov. Do budúcna však môže priniesť ďaleko zaujímavejšie riešenia. Samotnú demonštráciu nájdete vo videu nižšie v čase od 28:00 do 31:00.

Zdroj: neowin , youtube

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.