MojWindows

Počas technologickej konferencie CES 2016, Microsoft v spolupráci so Samsungom demonštroval niekoľko scenárov prepojenia IoT (Internet of Things) zariadení s počítačom vybaveným systémom Windowsom 10. Demonštrácie sa chopil Bryan Roper, ktorého si môžeme pamätať z prezentácie funkcie Continuum počas akcie Windows 10 Devices. Priamo na pódiu ukázal niekoľko praktických môžností prepojenia digitálnej asistentky Cortany a inteligentých spotrebičov v domácnosti. Položil jej sériu otázok týkajúcich sa práčky, chladničky alebo televízie.

V jednom z príkladov sa Cortany spýtal, či je práčka momentálne používaná. Tá následne odpovedala, že práčka používaná je a zostávajúci čas aktuálneho pracieho cyklu je 30 minút. Roper poznamenal, že pomocou Cortany si môže rovno nastaviť notifikáciu, ktorá ho upozorní na dokončenie tohto cyklu.

iot_assistant_i

Ďalšia z otázok mierila na prehľad využitia kapacity práčky pre konkrétnych členov domácnosti, na čo mu Cortana zobrazila prehľadný graf, ktorý podrobne zobrazoval efektivitu prania pre každého člena domácnosti.

iot_assistant_iiii

Cortana dokonca bola schopná zobraziť, ktoré spotrebiče sú používané keď je jeden z členov domácnosti sám doma, ako aj sledovať obsah chladničky. Pre získavanie takýchto údajov bude samozrejme potrebná veľká integrácia medzi systémom Windows 10 a ostatnými IoT zariadeniami s množstvom senzorov. Do budúcna však môže priniesť ďaleko zaujímavejšie riešenia. Samotnú demonštráciu nájdete vo videu nižšie v čase od 28:00 do 31:00.

Zdroj: neowin , youtube

09.01.2016

+