NVIDIA ponúka svojú GeForce GTX 980 už aj do notebookov

Spoločnosť NVIDIA spravila radikálny krok vpred a rozhodla sa pre umiestnenie jednej zo svojich najvýkonnejších grafických kariet do herných notebookov s operačným systémom Windows 10. Musela preto celý produkt prerobiť. Tejto bomby sa zatiaľ dočká len pár vyvolených notebookov, ktoré uvedieme nižšie.

Pre herných nadšencov sa teda otvára jedinečná možnosť kúpy herného notebooku, ktorý má porovnateľný výkon s desktopmi na trhu, pretože v sebe má čistokrvnú verziu jednej z najvýkonnejších grafických kariet. Veľké a neobratné desktopy sa teda pomaly ale isto stávajú minulosťou a nahradia ich oveľa menšie a výkonovo porovnateľné notebooky. Dôkazom tohto tvrdenia je aj výpis z benchmarkového testu, v ktorom zariadenia disponujúce spominanou grafickou kartou dosiahli skoro na vlas rovnaké výsledky ako desktop s klasickou verziou GTX 980.

Súvisiacie články

V každom prípade tento nápad spoločnosti NVIDIA môže mať veľký vplyv na trh s hernými notebookmi a odrovnať tak konkurenciu. Niekomu by mohlo napadnúť ako notebook zvládne uchladiť podobné monštrum pod kapotou. Nuž, novinka na trhu ASUS ROG GX700 má na túto otázku odpoveď v podobe tekutého chladenia. Ostatní výrobcovia zase zdokonalili svoje chladiace systémy.

Zdroj: nvidia

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.