Windows 10 funkcia Game DVR umožňuje záznam hier aj aplikácií

Jednou zo zabudovaných funkcií operačného systému Windows 10, ktorá nepochybne zaujme hlavne herných nadšencov je Game DVR. Ide o aplikáciu primárne určenú na zaznamenávanie a zdieľanie herných videí. Okrem samotného záznamu hier je možné Game DVR využiť aj na záznam obrazovky pri používaní ľubovolnej aplikácie v prostredí Windows. Neumožňuje však vytvárať záznam pracovnej plochy.

Pre spustenie Game DVR stačí pri práci v aplikáciách stlačiť kombináciu kláves „Windows + G“, tá vyvolá panel pomocou, ktorého je možné spustiť záznam videa alebo vytvárať screenshoty. S aplikáciou sa pracuje intuitívne a umožňuje zaznamenávať videá s dĺžkou až 2 hodiny, pričom podporuje Full HD kvalitu záznamu.

V nastaveniach Game DVR sú na výber dostupné aj rôzne kvality zvukového záznamu od 96 po 192 kbps. Vytvorené záznamy sú štandardne ukladané v systémovej zložke Videá, pripadne sú dostupne cez aplikáciu Xbox. Aplikácia Xbox však neumožňuje zdieľať videá z iných ako herných aplikácií, to však nemusí predstavovať až taký veľký problém. Zaznamenané videá totiž môžete ľahko uploadnuť na stránky zdieľajúce videá ako napríklad Youtube.

Súvisiacie články

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.