Windows 10 preview vo verzii 9901 prináša množstvo noviniek

Spoločnosť Microsoft sa práve teraz zameriava na dokončenie nového Windows 10 náhľadu pre vývojárov, Zatiaľ, čo Microsoft dolaďuje detaily na januárovú udalosť tento build unikol na internet a ukazuje množstvo zmien, ktoré spoločnosť od prvého náhľadu uskutočnila.

Nová verzia Windows 10 preview má označenie 9901 a prinesie novinky ako assistentku Cortana alebo novú Xbox aplikáciu. Z uvedených obrázkov je vidieť, že Microsoft asistentku  umiestnil na vrch vyhľadávania a používateľ s ňou môže komunikovať pomocou textových alebo hlasových pokynov. Cortana ešte nie je 100 % funkčná, nezabúdajme však, že ide len o veľmi skorý pohľad. Vo finále určite prejde veľkými zmenami.

Ďalšou novinkou je Xbox aplikácia, ktorá teraz predstavuje akúsi bránu do sveta Xbox live. Tu si totiž používateľ môže pozrieť svoje úspechy, zoznam priateľov, rôzne aktivity a taktiež obchod. Microsoft upozorňuje, že je to taktiež funkcionalita vo veľmi rannom štádiu a do budúcnosti plánuje implementáciu Xbox SmartGlass. Prerobenia sa dočkala aj tradične prítomná kalkulačka.

Súvisiacie články

Microsoft pridal aj nové animácie pri TaskView prepínaní a vyzerá to tak, že spoločnosť sa rozhodla pre prerobenie klasického vzhľadu Control panelu a hodlá ho nahradiť iným. Dokonca bolo odstránené aj tlačidlo Nastavenia z Charms barov, pretože Microsoft sa zameriava na jednoduchý prístup do systému.

Viac sa zrejme dozvieme až o mesiac na už ohlásenej Windows 10 udalosti 21. januára 2015.

Zdroj: theverge

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.