Surface Pro 7 – nové vnútornosti a USB-C

Microsoft počas svojej októbrovej prezentácie odhalil aj siedmu generáciu obľúbeného 2v1 Surface Pro 7. Tá ale so sebou prináša len skutočné minimum zmien, pričom asi najväčšou je pridanie očakávaného USB-C, hoci bez podpory Thunderbolt 3. USB-C nastupuje namiesto pôvodného mini DisplayPortu.

Po stránke dizajnu a vyhotovenia sa reálne nemení nič, stále ide o rovnaké 2v1 s 12,3-palcovým displejom a ikonickým stojanom, no zariadenie dostalo nové „vnútornosti“. Aj v tomto prípade ide o prechod na 10. generáciu procesorov Intel Core, ktoré majú v porovnaní s 8. generáciou, v Surface Pro 6, ponúknuť až o 40% vyšší výpočtový výkon a dvakrát vyšší grafický výkon.

Za zmienku z oblasti vylepšení stojí podpora štandardov Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0. Microsoft dal zariadeniu do vienka ešte aj nové mikrofóny, ktoré majú byť vyladené tak, aby lepšie zachytávali reč. Výdrž batérie je uvádzaná na 10,5 hodiny, čo je prekvapivo o 3 hodiny menej než to bolo pri Surface Pro 6. Aj tu by ale malo platiť, že batériu na 80% nabijeme už za necelú hodinu.

Súvisiacie články

Cena začína na 749 dolároch, predobjednávky už boli spustené a zariadenie bude k dispozícii od 22. októbra. Základná konfigurácie ponúkne Intel Core i3, 4 GB RAM a 128GB SSD, tá najvyššia Core i7, 16GB RAM a 1TB SSD.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.