Microsoft experimentuje s novým rozhraním pre Xbox One

Experimentálna verzia

Microsoft v týchto dňoch pracuje na novom systémovom rozhraní pre konzoly Xbox One. Aktuálne je novinka dostupná pre používateľov zapojených do programu Xbox Insider, ktorí ho majú otestovať a následne sa s vývojármi majú podeliť o svoje dojmy a postrehy. Nateraz tak nie je garantované, že sa upravené rozhranie dostane do ostrej prevádzky.

K úprave dochádza v oblasti domovskej obrazovky, kde boli „karty“, respektíve záložky Home, Game Pass, Mixer, Community a Store nahradené ikonami. Prechod na požadovanú obrazovku sa pôvodne uskutočňoval stlačením horných tlačidiel LB a RB na gamepade, no v novej verzii rozhrania je potrebné prejsť na konkrétnu ikonu a zvoliť ju, rovnako ako keď spúšťate hru či aplikáciu.

Súvisiacie články
Aktuálna verzia so záložkami
Experimentálna verzia

Hoci to z pohľadu ovládania vyzerá byť o štipku komplikovanejšie, v konečnom dôsledku malo touto zmenou dôjsť k citeľnému zvýšeniu rýchlosti a plynulosti systémového rozhrania, čo je určite vítaná zmena. Microsoft sa však spolieha práve na používateľov konzol Xbox One, ktorí majú povedať, či upravené rozhranie dáva zmysel alebo nie.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.