Microsoft v prehliadači Internet Explorer 11 odstaví VBScript

Microsoft v prehliadači Internet Explorer 11 zablokuje skriptovací jazyk VBScript. Ohlásená zmena vstúpi v prípade Windows 7, 8 a 8.1 do platnosti 13. augusta, kedy budú vydané klasické opravné aktualizácie. Vo Windows 10 je už tento skriptovací jazyk blokovaný od 9. júla, kedy vyšli kumulativné aktualizácie s potrebnou úpravou.

Tento krok firma zdôvodňuje jednak ochranou používateľov, ako aj skutočnosťou, že VBScript už patrí histórii a v ostatných rokoch sa ho preto aktívne snaží vytlačiť do úzadia. Podporovaný nebol ani v prehliadači Microsoft Edge, a aj v samotnom Internet Explorer 11 ho bolo možné používať už len v špecifických režimoch. Portál ZDnet, ktorý na tému upozornil, pripomína, že plnohodnotnou a široko používanou náhradou je JavaScript.

Súvisiacie články

Naďalej sa však počíta s možnosťou, že niektorí používatelia ešte stále môžu potrebovať pristupovať k VBScriptu a jeho možnostiam, preto sa v prehliadači Internet Explorer 11 dá aj po avizovaných zmenách povoliť cez úpravu systémových registrov alebo cez takzvané „skupinové politiky“. Postup je popísaný na oficiálnej stránke technickej podpory.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.