Balík kancelárskych nástrojov Microsoft Office dostane vynovený vzhľad

Na základe videí, ktoré zverejnil známy používateľ produktov Microsoftu, WalkingCat, ktorý dokáže vyhrabať informácie o pripravovaných novinkách, to vyzerá tak, že kancelársky balík Office sa v dohľadnej dobe dočká viacerých úprav po vizuálnej stránke.

Redmondský gigant sa v ostatne dobe začal týmto štýlom venovať niektorým svojim produktom, vrátane digitálneho obchodu Microsoft Storerozhrania pre správu konta Microsoft.

Všetko to odštartoval operačný systém Windows 10 v kombinácii s dizajnovým jazykom „Fluent Design“, no teraz je kvôli prebiehajúcej modernizácií potrebné zaviesť konzistenciu naprieč celým portfóliom.

V tomto duchu padli vyjadrenia aj počas tohtoročnej konferencie Build 2018, kde Microsoft jednak priblížil pripravované novinky a zároveň naznačil, že moderný vizuálny nádych bude možné rozšíriť aj na klasické aplikácie.

Súvisiacie články

Aktuálne videá poukazujú na to, že zmeny budú zavedené do webových aj desktopových aplikácií balíka Office. Pridané v nich majú byť nové animácie a tiene, a taktiež dôjde k celkovému sprehľadneniu používateľského rozhrania. Zároveň má dôjsť k lepšiemu prepojeniu strojového učenia s vyhľadávaním.

Microsoft zatiaľ neprezradil žiadne oficiálne informácie o pripravovaných zmenách. Dostupné zatiaľ nie sú ani pre členov programu Office Insider, no predpokladá sa, že od ich zverejnenia pre testerov nás nedelí už veľa času.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.